Известие

Collapse
No announcement yet.

Колянов вал проблем?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колянов вал проблем?

Колеги добар вечер . Историята е следната . Преди около 3 месеца ми даде въпросната грешка при запалване на колата , изчистихме я и от тогава чак сега ми я даде пак , (отново при запалване ) дали е само датчика или ?

Весели празници !
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Ако моторът не гасне (най вече като загрее) няма нищо притеснително. Може да е тръгнал да заминава датчикът или просто да има лоша връзка. Така може да караш още много, но не е зле да си набавиш един датчик в резерв за да не те остави някъде на път.
    На този етап почисти буксата му.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:11.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Не,мотора не гасне никога , всичко е на 6 с него и аз мислех че е датчика но реших да се допитаю до вас

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:04.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
          Колега, най-добронамерено ти предлагам да бъдеш много внимателен по отношение на "съветите" на алфиста-идеалист. Доста хора си изпатиха, да не си изпатиш и ти.
          Нека в случая вземем например следния цитат от неговия пост:
          не е зле да си набавиш един датчик в резерв за да не те остави някъде на път.

И какво ако имаш резервен датчик колянов вал? Да не би да успееш да го смениш на пътя?! За смяната на датчик колянов вал на твоята кола е необходим канал или подемник, а такива по пътищата няма.
          Може и без канал, ако примерно си качил на стоп жената каучук и тя случайно си носи инбус 6 мм и фенерче.
          Click image for larger version

Name:	11111111.jpg
Views:	1
Size:	97.8 Килобайта
ID:	2340719
          така изглежда на моята колица
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:06.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:04.

Comment

Дееба що си бракувах жигулито....два датчика на кръст и брониран картер....
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Лорде, няма как за пореден път да не те поздравя за поста!
                Признавам, че за жената-каучук не се бях сетил.
                Лошото е, че по принцип тя е в чужбина и колегата би следвало да й плати самолетни билети и т.н., за да дойде да помогне....
                Трябва да си изобретателен, достатъчно е да закупиш с датчика също кирка и лопата и да копнеш един канал набързо в близката канавка и ето те със сменен датчик.

Comment

Колега, най-добронамерено ти предлагам да бъдеш много внимателен по отношение на "съветите" на алфиста-идеалист. Доста хора си изпатиха, да не си изпатиш и ти.
                  Нека в случая вземем например следния цитат от неговия пост:
                  не е зле да си набавиш един датчик в резерв за да не те остави някъде на път.

И какво ако имаш резервен датчик колянов вал? Да не би да успееш да го смениш на пътя?! За смяната на датчик колянов вал на твоята кола е необходим канал или подемник, а такива по пътищата няма.
                  А какво пречи да го смениш на пътя ако се налага?
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    А какво пречи да го смениш на пътя ако се налага?
                    Аз лично на моята кола не мога да си навра там ръката отгоре.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Аз лично на моята кола не мога да си навра там ръката отгоре.
                      А защо трябва да е отгоре?
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        А защо трябва да е отгоре?
                        А когато си на пътя от къде? От подкалника.

Comment

ха ха това за лопатата и отстрани да си копнем канал не бях се сетил но ще сложа кирка и лопата + някой др датчик в багажника и да се знае че съм се подготвил !

ПП: ако зема някой от автоморга ( то не е гаранция че бачка но ... ) от същъя модел кат моя ли трябва да е или може от старото 2.4 ?

Comment

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                            ха ха това за лопатата и отстрани да си копнем канал не бях се сетил но ще сложа кирка и лопата + някой др датчик в багажника и да се знае че съм се подготвил !

ПП: ако зема някой от автоморга ( то не е гаранция че бачка но ... ) от същъя модел кат моя ли трябва да е или може от старото 2.4 ?
                            Хората са измислили приятели с въжета за теглене и пътна помощ. Може ли да носиш всичко. Нося си клещи няколко отвертки и няколко ключа. Ако е нещо дребно да го оправя. Ама да сменям части на пътя нещо не ми се връзва.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              Хората са измислили приятели с въжета за теглене и пътна помощ. Може ли да носиш всичко. Нося си клещи няколко отвертки и няколко ключа. Ако е нещо дребно да го оправя. Ама да сменям части на пътя нещо не ми се връзва.

Абсолютно съците неща и аз си нося в колата инструнебти от първа ръка , не на някой които си носят половината гараж ....

Comment

Working...
                              X